Cere ofertă
0740000000

Tipurile și funcționalitatea automăturătorilor și mașinilor de curățat stradale

Curățarea străzilor este o sarcină esențială pentru menținerea curățeniei, siguranței și igienei în mediul urban. Automăturătorile stradale și mașinile de curățat străzi și alei sunt echipamente specializate ce joacă un rol crucial în acest proces. Ele sunt concepute special pentru a îndepărta eficient murdăria și deșeurile de pe pavimente, asigurând un mediu curat și sigur pentru comunitate.

I. Automăturători stradale

Automăturători mecanice.
Automăturătorile mecanice sunt echipamente tradiționale utilizate în curățarea străzilor. Acestea sunt acționate manual și necesită intervenția umană pentru a funcționa. Principalele componente ale automăturătorilor mecanice includ:

 • Mânerul și periile:
  Automăturătorile mecanice sunt prevăzute cu un mâner lung și manevrabil, ce permite operatorului să le utilizeze în mod eficient. De asemenea, dispun de perii rigide, care se rotesc în timpul utilizării pentru a îndepărta gunoiul și deșeurile de pe pavimente.
 • Recipient pentru colectarea murdăriei:
  Automăturătorile mecanice sunt dotate cu un recipient special pentru colectarea murdăriei și a deșeurilor, ce poate fi golit și curățat după utilizare.

Automăturători cu motor termic.
Automăturătorile cu motor termic sunt versiuni îmbunătățite ale automăturătorilor mecanice, fiind echipate cu un motor diesel sau pe benzina pentru a facilita acțiunea de curățare. Acestea au avantajul de a fi mai eficiente și mai rapide în îndepărtarea reziduurilor stradale. Caracteristicile cheie ale automăturătorilor cu motor includ:

 • Motor și sistem de propulsie:
  Automăturătorile cu motor dispun de un motor intern care generează putere pentru acționarea atât a periilor cât și a sistemului de propulsie. Acest sistem facilitează manevrarea ușoară a echipamentului pe străzi și trotuare.
 • Sistem de colectare a deșeurilor:
  Automăturătorile cu motor sunt prevăzute cu un sistem de colectare a deșeurilor, care poate varia de la saci sau containere până la mecanisme de descărcare automatizată în vehicule specializate de colectare a gunoiului.
Automaturator stradal Green Machines 500ZE

II. Automăturători electrice

Caracteristici și funcționare:
Automăturătorile electrice reprezintă o alternativă ecologică și eficientă energetic la variantele de motor cu combustie internă. Acestea utilizează un sistem electric pentru a acționa periile și alte componente esențiale. Principalele caracteristici și avantaje ale automăturătorilor electrice includ:

 • Motorul electric: Automăturătorile electrice sunt echipate cu un motor electric, care utilizează energie electrică pentru a acționa periile și alte mecanisme. Acest tip de motor are avantaje precum zero emisii poluante și zgomot redus.
 • Eficiența energetică: Datorită tehnologiei electrice, automăturătorile electrice sunt mai eficiente din punct de vedere energetic în comparație cu variantele de motor cu combustie internă. Acestea pot fi alimentate de la baterii sau prin intermediul unor surse de alimentare externe.
 • Menținerea unui mediu curat: Automăturătorile electrice contribuie la menținerea unui mediu înconjurător curat, datorită emisiilor zero și utilizării unei surse de energie

Exemple de automăturătoare electrice.

Există mai multe companii care produc și comercializează automăturători electrice, oferind opțiuni sustenabile pentru curățarea străzilor. Un exemplu notabil este seria de automăturători electrice produse de Green Machines, un lider în domeniul echipamentelor de curățare stradală ecologică. Aceste automăturători electrice sunt proiectate pentru a oferi performanță și eficiență în curățarea străzilor, fără a compromite mediul înconjurător.

Maturator stradal pietonal Green Machine 400 ZE
Masina de maturat stradala GreenMachine 636

Concluzie:
Automăturătorile stradale și mașinile de curățat străzi și alei reprezintă instrumente esențiale în menținerea curățeniei și siguranței în mediul urban. De la automăturătorile mecanice și cele cu motor, până la opțiunile ecologice precum automăturătorile electrice, există o varietate de echipamente disponibile pentru a satisface nevoile de curățenie a străzilor. Indiferent de tipul ales, aceste echipamente contribuie decisiv la asigurarea unui mediu curat și sigur pentru comunitate.

OraseCurate.ro

Curățenie urbană
Curatenie urbana - masini de maturat - automaturatoare